Restaurang Rustique

MENY

SHARING IS CARING

Ni väljer vad ni vill äta, vi dukar upp en buffé med det ni beställt på bordet så att ni ska kunna dela på maten, om ni vill.

Á la carte serveras måndag-lördag från 17.00.

Barmenyn serveras måndag-lördag från 14.00.

Brunchbuffén serveras varje lördag 11.00-14.00. (199 kr per person)

 

Välkomna hem till oss!

BARMeny

pommes med brynt smör, gräslök & parmesan

20:-

 Friterade pommes serverade som toppas med brynt smör, gräslök & parmesan. 

BAo bun med sidfläsk

30:-

Fläskkött som har tillagas över natten i 64 grader med chili, ingefära och soja. Serveras i en ångad bao bun med chipotlemajonnäs, gurka, riven morot, picklad silverlök & koriander.

råbiff

66:-

Råbiff på innanlår kryddad med örtmajonnäs, garnerad med friterad kapris, purjolök & potatischips.

bacon- & ostslider

56:-

En 40g hamburgare med bacon, ost, salt  & picklad gurka.

RustiqueS SURDEGSbröd med balsamico & olivolja

10:-

 Färskt surdegsbröd serverat med balsamico, olivolja & havssalt. 

fish and chips med dill & kaprissås

36:-

Friterad färsk vit fisk som serveras med pommes & kaprismajonnäs.

Färska räkor

70:-

Färska räkor som serveras med dillaioli, bröd & sjökorall.

Marinerade Oliver

25:-

Blandade oliver marinerade i citron, chili, lagerblad & timjan.

varmrätt

flankstek

166:-

180g flankstek marinerad i krossad rosé- och grönpeppar och olivolja. Tillagas vid beställning i sous vide och avslutas på stekhäll.

fisk & skaldjurs bouillabaisse

165:-

En underbar bouillabaisse med torsk & röding som vid beställning tillagas under salamander samtidigt som blåmusslor kokas i såsen.  Detta serveras med aioli, dill, sjökorall & handskalade räkor.

nattbakat sidfläsk

120:-

Fläskkött som har tillagas över natten i 64 grader med chili, ingefära & soja. Fläsket glaseras med  sojaglaze.

smörbakad röding

185:-

Rödingfilé med skinn som steks med smör & citronsaft.

BBQ short ribs

189:-

BBQ short ribs marinerade med Rustiques bbq-glaze.

Rödbetsrisotto

105:-

Rödbetsrisotto serverad med chèvre créme, ärtsallad & parmesanost.

såser

Rödvinssås 25:-, Aioli 13:-, Chipotle-aioli 13:-, dill-aioli 13:-, Romsås 25:- & Bearnaise 30:-

tillbehör

Bakad blomkål med rökt sidfläsk

46:-

 Bakad blomkål med rökt sidfläsk, friterad grönkål & blancherade gröna ärter.

Rostad broccoli

43:-

Ugnsbakad broccoli som serveras med grovhackad persilja, vitlökssmör & en grillad citronhalva.

POMMES MED BRYNT SMÖR, GRÄSLÖK & PARMESAN

20:-

Friterade pommes serverade med brynt smör, gräslök & parmesan. 

Morotssallad med fetaost, pinjenötter & chimichurri

55:-

Rostad morot med olivolja & honung. Toppas med fetaost, pinjenötter, chimichurri & lila shiso.

Krossad färskpotatis med dillsmör

21:-

Kokt småpotatis som pressas med sked, kryddas med gräslök & smör.

Tomat & mozarellasallad

41:-

Tre typer av tomater, en halv mozzarella, gröna oliver & basilikaolja.

grönsallad

16:-

Grönsallad med rädisor, rödlök & sockerärter som toppas med en sherryvinäger-dressing.

krämigt potatismos

23:-

Vårt krämiga potatismos görs på mandelpotatis.

dessert

chokladganache

75:-

Vispad chokladganache med rostade hasselnötter & marängflarn. Serverad med hallonglass.

crème brûlée

65:-

Crème brûlée med biscotti
& kaffeglass.

Varma äpplen med havrecrunch

65:-

Varma äpplen med havrecrunch, kolasmörkräm & brynt smör.
Serveras med kanelglass.

Mandeltårta med hjortron- & romkompott

75:-

Mandeltårta med hjortron- & romkompott. Serveras med yoghurtglass.